akut p-piller herr gravid

- p-piller man väljer så är det bra att ta tabletten så snart som möjligt efter att man haft oskyddat samlag. Efter att man tagit ett akut -piller kan man må illa, få huvudvärk och ont i magen. Man kan också få hjälp på en ungdomsmottagning, barnmorskemottagning, vårdcentral, gynmottagning eller en sex- och samlevnadsmottagning. Dessutom riskeras oregelbundna blödningar. Det hormon som pillret innehåller förhindrar eller fördröjer ägglossningen vilket gör att en befruktning inte kan ske. Det är inte farligt och brukar gå över efter något dygn.

Detta kallar man för de torra dagarna. För ungdomar kan akut - p-piller erhållas gratis på ungdomsmottagningar, mödravårdscentraler och andra preventivmedelsmottagningar. Du kan ta dem om du äter p-piller Även om du äter p-piller eller använder någon annan form av preventivmedel så går det bra att ta dagen efter-piller.

Akut p-piller herr gravid
akut p-piller herr gravid

Uppsala vårdcentral akut
Helly hansen uppsala Jacka Herr
Farligt med högt ljud gravid
Folktandvården akuttandvården göteborg

Undersökning Preventivmedel Gynekologisk undersökning Alla människor är mer eller mindre blyga, speciellt när man skall visa sina mer intima kroppsdelar för någon man inte känner, därför kan ett gynekologbesök vara jobbigt för vissa. Fakta Planera barn Sekret och ägglossning I livmoderhalsen utvecklas hela tiden ett sekret från slemhinnan. Även den bästa kan slarva. Akut p-piller ska tas så fort som möjligt efter oskyddat samlag för bästa effekt. Fakta Preventivmedel P-plåster P-plåster är en form av kombinerad hormonell preventivmetod precis som p-piller. I alla fall i tre timmar, annars finns risken att hormonet inte hinner verka. Det kan användas om du är rädd för att ha blivit gravid på grund av ett oskyddat samlag, om kondomen gått sönder eller om du missat några p-piller. Det är inte farligt att ta akut - p-piller flera gånger under samma menscykel men skyddseffekten minskar vid upprepad användning. De ger heller inte samma skydd som vanliga p-piller eller spiral.

Akut p-piller herr gravid
akut p-piller herr gravid