jönköping väder smhi

alltså en viss överensstämmelse med verkligheten i Mobergs berättelse. Oavsett väder i Stockholm, regn eller solsken, så är det alltid bra med ett trevligt boende med en skön säng efter en lång dag på en solig strand eller regnig shoppingrunda. Vindanimation, tisdag 22:00 0 3,4.9.8.7 50 0 3,4.9.8. Under 1700-talet förde även vissa gymnasier dagliga vädernoteringar. Väg 131 Österbymo - Tranås, besvärligt väglag.

jönköping väder smhi

Smhi erbjuder väderprognoser och beslutsunderlag för dig, myndigheter och företag inom meteorologi, hydrologi, oceanografi och. Väder 24 /7 med prognoser från flera väder institut, allt på ett ställe. Ha koll på vädret timme för timme med detaljerade 10-dygns väderprognoser. Receptionen och växeln hjälper dig att komma i kontakt med rätt person på smhi. Smhi Väder för Blekinge i Tranås (Jönköping).

Denna uppgift har vi funnit på Älmeboda hembygdsförenings hemsida. Smhi förvaltar inga väderuppgifter från 1700-talet och tidigt 1800-tal. Att göra i Stockholm Här på Väder Stockholm sidan hittar ni även mer information om orten. De äldsta av dessa avser iakttagelser vid fyrstationer insamlade genom Kungliga Förvaltningen av Sjöärenden. Nederbörd, vindstyrka, vindbyar, luftryck, moln, sol, snödjup. Sammanfattningsvis bör det ha varit ett lågtryck som passerade på en sydlig bana med friska till studenthälsa lunds universitet hårda och kalla ostvindar över södra Sverige under nyårshelgen 1847/48. Väg 133 Tranås - Gränna, besvärligt väglag. Vi delar även väderprognoser via TV4s och SVTs Instagram. För att få en uppfattning om väderläget en enskild dag år 1848, måste man utnyttja någon äldre källa som står till förfogande. Boka boende Dags för ett besök eller lyxa till vardagen i din hemort? Smhis arkiv, i smhis arkiv finns väderuppgifter i original från och med 1848.