museer i stockholm öppna på måndagar

Persåker för en fika på väg upp till Tierp. Hur som helst så är gammalt stuk inne även i chopperkultens vagga, Kalifornien. Nu har vi gjort en egen officiell sida för Mälaren Runt på Facebook där det kommer att uppdateras med information om årets upplaga, det blir pool Umeå bilder från tidigare år, information om MCM:s hojmarknad, etc.

Museer i stockholm öppna på måndagar
museer i stockholm öppna på måndagar

Efter ett mellanår utan någon motorcykelmässa gör På Två Hjul comeback 2011. Jag talar av erfarenhet som ägare till ett hus på en udde vid en liten mysig badsjö där motorbåtar var förbjudna. 16-tummare båda bak och fram, matta lackeringar med mycket svarta detaljer, och en oval sidokåpa som för tankarna till racingens nummerskyltar. Som det står i pressutskicket: Den lär massage uppsala bokadirekt knappast vinna många gatrace, men har bättre livslängd än strokervarianten. Banan, som kommer vara preppad för dragracing, ligger i norra Uppland utanför Gimo några mil norr om Uppsala. Vill du hellre ha genuin svensk bikerkultur i almanackan än de vanliga lättklädda damerna på trailer queens, så löser det sig tack vare MCM:s flitige frilansare Blotsvens-Janne. Med den här hojen kan man köra hela vägen fram till bardisken på Broken Spoke Saloon och beställa sin Budweiser. En annan känd ek är Prins Eugens ek på Waldemarsudde Den är också ett imponerande träd.

Hojarna är indelade i ett antal klasser och ett reportage från evenemanget kommer i nummer 3/11 av MCM. De fem är: Filip Granbom (Halmstad Paula Beuwertz (Eskilstuna Michael Wall (Årsta Jens Grahn (Brastad) och Christian Andersson (Lanskrona). De är inte så söta och sliskiga som bakelser. Givetvis presenterar vi årets extra påkostade upplaga i en stor artikel, men även en intressant historisk tillbakablick till de gyllene pionjäråren för de som älskar nostalgi och historia.